Huma Hünnap Sirkesi, hiçbir katkı maddesi içermeyen, tamamen doğal yöntemlerle üretilmiştir. Geleneksel fermantasyon süreciyle hazırlanmış ve 5 yıl boyunca sirke anası ile dinlendirilerek fermantasyon süreci uzun tutularak probiyotik değeri arttırılmıştır.
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nın Hünnap üzerine yaptiği çalışmada; karaciğer bozuklukları, diyabet, dislipidemi, sindirim sistemi bozuklukları, solunum sistemi hastalıkları, anksiyete, uykusuzluk, bağışıklık sistemi bozuklukları ve kanser gibi birçok sağlık sorununda geleneksel olarak kullanılan ve güçlü bir doğal antioksidan olduğunu araştırmalarla açıklamışlardır.
Hünnap bitkisinin içeriğinde tıbbi önemi olan 64 alkaloid, 16 glikozit ve flavonoid, 14 terpenoid bulunmaktadır. İçeriğindeki bu fitokimyasallar sayesinde tıbbi önemi artmakta potansiyel ilaç kaynağı olarak pek çok ülkede kullanımı artmaktadır.
İbn-i Sina’nın mide ülseri gibi gastrointestinal sistem hastalıklarının tedavisinde hünnap önerdiği bildirilmektedir.
Çin’de “hayatın meyvesi” olarak adlandırılan hünnap meyvesinin olgun ve kuru meyvelerinin afrodizyak, laksatif ve panzehir olarak kullanılmaktadır.
Pastörize Edilmemiştir. Işıl işlem Görmemiştir. Glüten İçermez.
Oda sıcaklığında, kapağı kapalı olarak muhafaza edilmelidir. Kapağı açılınca, fermantasyon hızlanacağı için, renk değişimi ve tabanda tortulaşma olabilir. Asit derecesi: %4
Sirke süresiz kullanılabilir.
%100 Hünnap şırasından üretilmiştir.