Huma Hünnap Sirkesi, hiçbir katkı maddesi içermeyen, tamamen doğal yöntemlerle üretilmiştir. Geleneksel fermantasyon süreciyle hazırlanmış ve 5 yıl boyunca sirke anası ile dinlendirilerek fermantasyon süreci uzun tutularak probiyotik değeri arttırılmıştır.
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nın hünnap üzerine yaptığı araştırmada, hünnapın sindirim, solunum ve bağışıklık sistemlerini desteklediği, uykusuzluğun giderilmesine yardımcı olduğu ve güçlü bir doğal antioksidan olarak geleneksel şekilde kullanıldığı bilimsel olarak açıklanmıştır.
Hünnap bitkisinin içeriğinde tıbbi önemi olan 64 alkaloid, 16 glikozit ve flavonoid, 14 terpenoid bulunmaktadır. İçeriğindeki bu fitokimyasallar sayesinde tıbbi önemi artmakta potansiyel ilaç kaynağı olarak pek çok ülkede kullanımı artmaktadır.
İbn-i Sina’nın mide ülseri gibi gastrointestinal sistem hastalıklarının tedavisinde hünnap önerdiği bildirilmektedir.
Çin’de “hayatın meyvesi” olarak adlandırılan hünnap meyvesinin olgun ve kuru meyvelerinin afrodizyak, laksatif ve panzehir olarak kullanılmaktadır.
Cilt ve saç bakımında doğal bir yardımcıdır. Salata, sos ve marinasyon tariflerine eşsiz bir aroma ekler.
Oda sıcaklığında, kapağı kapalı olarak muhafaza edilmelidir. Kapağı açılınca, fermantasyon hızlanacağı için, renk değişimi ve tabanda tortulaşma olabilir. Asit derecesi: %4
Sirke süresiz kullanılabilir.
%100 Hünnap şırasından üretilmiştir.
Bilgilendirme: İlgili yasa ve yönetmelikler gereği bitkisel destek ürünleri ile ilgili, hastalık adı veya endikasyon belirterek tanıtım yapılmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç değil, bitkisel destek ürünüdür.