Huma Keçiboynuzu Özü, %100 keçiboynuzu özünden üretilmiştir.
Huma Keçiboynuzu Özü, keçiboynuzunun özenle preslenmesiyle, hiçbir katkı maddesi, koruyucu ya da kimyasal kullanılmadan, evaporasyon yöntemiyle üretilmiştir.
Direkt ateşe maruz bırakılmadan hazırlanan Huma Keçiboynuzu Özü hazırlanırken, kullanılan özel evaporasyon yöntemi sayesinde keçiboynuzunun doğal tadı korunmuş ve lezzet oranı en üst seviyeye çıkarılmıştır.
Pekmez üretimi genellikle kırsal bölgelerde veya küçük ölçekli işletmelerde, 100-110°C gibi yüksek sıcaklıklarda gerçekleştirilen açık kazan yöntemiyle yapılmaktadır. Ancak bu yöntemde yüksek sıcaklık nedeniyle meyvelerin içerdiği şekerin bir kısmı yanarak, kanserojen bir madde olan HMF (Hidroksimetilfurfural) oluşur. Bu riski önlemek için pekmez, vakum kazanlarında 60-65°C gibi daha düşük sıcaklıklarda üretilmelidir. Bu sayede meyvelerin doğal besin değerleri korunur ve sağlıklı bir üretim süreci sağlanır.
Sabah aç/tok karnına 1 tatlı kaşığı tüketilmesi önerilmektedir.
Serin yerde, kapağı kapalı olarak muhafaza ediniz ve gün ışığından koruyunuz.
Keçiboynuzu Özü
Besin Değerleri | 100 g için |
---|---|
Enerji | 293 kcal |
Protein | 2,23 g |
Karbonhidrat | 71 g |
Tuz | 0,52 g |
Toplam Şeker | 50,7 g |
Yağ | 0 g |
Bilgilendirme: İlgili yasa ve yönetmelikler gereği bitkisel destek ürünleri ile ilgili, hastalık adı veya endikasyon belirterek tanıtım yapılmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç değil, bitkisel destek ürünüdür.