Huma Nar Ekşisi, %100 nardan üretilmiştir.
Huma Nar Ekşisi, nar meyvesinin özenle preslenmesiyle, hiçbir katkı maddesi, koruyucu ya da kimyasal kullanılmadan, evaporasyon yöntemiyle üretilmiştir.
Direkt ateşe maruz bırakılmadan hazırlanan Huma Nar Ekşisi hazırlanırken, kullanılan özel evaporasyon yöntemi sayesinde narın doğal tadı korunmuş ve lezzet oranı en üst seviyeye çıkarılmıştır.
Pekmez üretimi genellikle kırsal bölgelerde veya küçük ölçekli işletmelerde, 100-110°C gibi yüksek sıcaklıklarda gerçekleştirilen açık kazan yöntemiyle yapılmaktadır. Ancak bu yöntemde yüksek sıcaklık nedeniyle meyvelerin içerdiği şekerin bir kısmı yanarak, kanserojen bir madde olan HMF (Hidroksimetilfurfural) oluşur. Bu riski önlemek için pekmez, vakum kazanlarında 60-65°C gibi daha düşük sıcaklıklarda üretilmelidir. Bu sayede meyvelerin doğal besin değerleri korunur ve sağlıklı bir üretim süreci sağlanır.
Nar, güçlü antioksidan, antiviral ve anti-tümör özellikleriyle dikkat çeken bir meyvedir. Ayrıca A, C ve E vitaminleri ile folik asit bakımından zengin olup, sağlıklı bir yaşam için önemli bir vitamin kaynağıdır.
Yemeklerde, salatalarda tat ve lezzet verici olarak kullanılır.
Uyarı: Yüksek kalori içeriği nedeniyle aşırı tüketimi kilo alımına ve vücutta yağlanmaya yol açabilir. Ayrıca, diyabet hastalarının pekmez ve bal gibi şeker içeriği yüksek ürünlerden uzak durmalarında fayda vardır.
Serin yerde, kapağı kapalı olarak muhafaza ediniz ve gün ışığından koruyunuz.
Nar Ekşisi